web

Привршуваат подготовките за „Пивофeст 2018

promo pivofest 696x521

Општина Прилеп и агенцијата „Ентфинити“ ги привршуваат подготовките за почетокот на годинешното 16-то издание на „Пивофест“, кое ќе се одржи од 12 до 15 јули. Координативното тело кое се грижи за безбедноста на учесниците и посетителите на „Пивофест 2018“, а во кое има претставници на локалната самоуправа, Полициската станица – Прилеп, службата за Итна медицинска помош, Територијалната противпожарна единица, Агенцијата за храна, Центарот за управување со кризи, јавните комунални претпријатија и други институции, во континуитет одржува состаноци, a ќе биде активно се’ до завршувањето на фестивалот на пивото и скарата.

Повеќе: Привршуваат подготовките за „Пивофeст 2018

ПРИЛЕП ПОДГОТВЕН ЗА ПОЧЕТОК НАПИВОФЕСТ 2018

Од 12 до 15 јули, Прилеп по 16-ти пат ќе биде домаќин на најголемиот фестивал на пивото и скарата не само во Македонија, туку и на пошироките балкански простори, „Пивофест 2018“. Различните брендирани видови пиво, прочуената прилепска скара и богатата музичка понуда, се најголемите причини поради кои во четирите денови на траење на фестивалот, Прилеп ќе биде главниот центар на забавата во нашата држава.

Повеќе: ПРИЛЕП ПОДГОТВЕН ЗА ПОЧЕТОК НА „ПИВОФЕСТ 2018

Instagram logo.svg

skica

preporaki