web

ПРЕПОРАКИ И СОВЕТИ ДО ГРАЃАНИТЕ

Во интерес на безбедноста на сите граѓани-гости на претстојната Манифестација, Секторот за внатрешни работи Битола, Ви препорачува да ги почитувате следните совети и препораки:

 • Ако конзумирате алкохол или планирате да конзумирате алкохолне управувајте со никакво превозно средство!
 • Не дозволувајте да станете жртва на кражба! Внимавајте на својот паричник и својот мобилен телефон!
 • Паркирајте ги возилата на безбедни места. Следете ги упатствата на службата за паркирање.
 • Не оставајте вредни предмети на видни места во автомобилот! Тие ги предизвикуваат крадците.
 • Не е дозволено:
  • неовластено пукање со оружје,
  • употреба на пиротехнички средства,
  • учествување, предизвикување или поттикнување друг на тепачка, оддавање на пијанство на јавно место или нарушување на ЈРМ во пијана состојба,
  • уживање во опојни дроги,
  • точење алкохол на малолетници
 • Внимавајте на подметнување на фалсификувани пари!

За сите безбедносни настани, пријавете на 192 или обратете се кај најблискиот полициски службеник.

Поважни телефонски броеви:

192 – Полиција

193 – Пожарна

194 – Брза помош

 

Instagram logo.svg

skica

preporaki